Declic în silabe – Mai 2015

afis 2 Bacau

Expoziţie de foto-haiku şi lansare de carte

Vineri, 15 mai, 2015, orele 17 : 00, a avut loc la Complexul Muzeal « Iulian Antonescu » a doua etapă a proiectului « Declic în silabe – Japonia departe – aproape de Bacău », un eveniment deosebit care s-a bucurat de o largă participare din partea autorilor de haiku, a fotografilor, ziariştilor şi a publicului. Festivitatea a avut loc în Galeria Hol, special amenajată pentru acest eveniment de promovare a poemului haiku şi a fenomenului foto-haiku.
Organizatorii, aceiaşi tineri cu suflete mari, plini de entuziasm, împătimiţi de fotografie (Broşu Constantin – fotograf), dar şi de haiku (Mihaela Băbuşanu şi Oana Gheorghe) au reuşit să aducă Japonia mai aproape de Bacău.
Anul acesta participarea haijinilor a fost mult mai numeroasă. La cele 54 de fotografii postate pe face book s-au scris peste 800 de poeme haiku de un număr de 35 de autori :
Ana Olimpia, Corneliu Traian Atanasiu, Mioara Băluţă, Ioana Bud, Cezar Florin Ciobîcă, Mihaela Cojocaru, Vasile Conioşi Mesteşanu, Magdalena Dale, Radu Dumitru, Genovel-Florentin Frăţilă, Petru Ioan Gârda, Tincuţa Horonceanu Bernevic, Letitzia Iubu, Octavian Mareş, Ioan Marinescu, Ildiko Juverdeanu, Dan Norea, Lenuţa Gabriela Ocneanu, Maria Oprea, Mara Paraschiv, Virginia Popescu, Adelina Popovici, Iulia Ralia, Speranţa Rubin, Argentina Stanciu, Valeria Tamaş, Eduard Ţară, Violeta Urdă, Ana Urma, Daniela Varvara, Sorin Radu Zaha, Daniela Zglibuţiu, Oana Gheorghe şi Mihaela Băbuşanu s-au implicat cu seriozitate în acest proiect.
Organizatorii au facut o selecţie riguroasă a celor mai bune poeme haiku şi senryu, scrise de autori diferiţi, grupându-le câte trei sub fiecare fotografie.

 

Apoi a fost conceput afişul şi lansată invitaţia care a produs un ecou puternic în rândurile celor interesaţi dar mai ales implicaţi în fenomenul haiku şi foto-haiku la ora actuală.

Au luat parte la festivitate  : Laura Văceanu, invitată de onoare, preşedinta Societăţii de Haiku din Constanţa, (care semnează şi prefaţa volumului lansat), directoare a revistei “Albatros”, dr. Dumitru Radu, unul dintre cei mai apreciaţi haijini din Bacău şi din ţară, cunoscutul sculptor şi haijin Octavian Mareş din Bacău, fotografi şi ziarişti.
Au luat cuvântul : Oana Gheorghe şi Mihaela Băbuşanu din partea organizatorilor, Laura Văceanu,Radu Dumitru, Lidia Betoaea, Manager Magazine Pambac Bistro Caffe, unul din sponsori, care au discutat pe marginea evenimentului şi a volumului de haiku al Mihaelei Băbuşanu Amalanci, «Femeia bonsai», lansat cu această ocazie,

Femeia Bonsai
Volumul de haiku al tinerei poete s-a bucurat de succes.
După discuţii a urmat un moment artistic, realizat de un grup de tinere din cadrul asociaţiei româno-japoneze Himawari din Iaşi care au executat câteva dansuri japoneze.
Fotografii din Bacău au imortalizat momentul. Totul a decurs într-o atmosferă de prietenie şi emulaţie iar la sfârşit cu discuţii la o masă festivă.
Felicităm echipa de organizatori, haijinii, personalităţile prezente, fotografii, sponsorii şi nu în ultimul rând pe cele trei tinere fermecătoare care ne-au încântat cu graţia dansurilor.

Virginia Popescu

Iată câteva fotografii de la eveniment :

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s